Individuele begeleiding, coaching en therapie

in Rotterdam omgeving/Zuid-Holland

Individuele begeleiding

Hoe gaat het met je?
(H)erken je jouw werkelijke behoeftes en verlangens en…krijgen ze de ruimte?
Hoe belangrijk is voor jou je leven en jouw welzijn?
Hoe vaak lukt het goed voor jezelf te zijn?
Hoe vaak lukt het jezelf te zijn, ook binnen een relatie, met je kinderen of op je werk?
Heb je een doel en volg je dat?
(H)erken je jouw ware potentie en doe je er wat mee?

We besteden tegenwoordig behoorlijk veel aandacht aan de verzorging van het uiterlijke…….maar hoe zit het met de aandacht en de verzorging van ons innerlijk welbehagen, van het goed functioneren van onze relaties, privé of op het werk?

Vaak hobbelen we voort en zijn we pas bereid eraan te werken als er geen andere mogelijkheid meer is, als we ergens behoorlijk mee zitten of tegenaan lopen, thuis of op ons werk. Als we herhaaldelijk in conflict raken met onszelf of met anderen.

Dan worden we bijna gedwongen om iets voor en met onszelf te doen, iets met de relatie, het gezin of iets binnen onze omgeving te doen.

Mijn leven komt weer in beweging. Zoals het was zal het nooit meer zijn, maar ik kan weer lachen en genieten van kleine alledaagse dingen. De eerste stappen op weg om de verbinding naar mijn directe omgeving te herstellen. Zonder de hulp van Monique was me dit nooit gelukt!

Wanneer kan een psycholoog of therapeut je helpen?

Het kan in je leven zomaar gebeuren dat je vastloopt omdat er iets is gebeurd, maar ook zonder dat er ogenschijnlijk iets is voorgevallen.
Het kan zijn dat er al langer een onbehaaglijk gevoel onder de oppervlakte aanwezig is. Je voelt je onrustig, gespannen, je slaapt slecht, wordt plotseling emotioneel of ervaart juist een onverklaarbare grote leegte, je hebt psychosomatische klachten.
Het kan zijn dat je het gevoel hebt de controle voor een deel of helemaal kwijt te zijn, of je wilt juist zoveel controle dat het je dagen en leven beheerst.
Allerlei emoties en gevoelens kunnen voorbij komen of aanhouden en je overspoelen, zoals verdriet, angst, woede, frustratie, somberheid, eenzaamheid, depressie of een gevoel machteloosheid.

Ontdek jouw mogelijkheden

Op het moment dat je dit ook maar minimaal beseft ben je toe aan de ontdekking van jouw mogelijkheden. Je meer bewust te worden waar je staat, wat jouw werkelijke behoeftes en verlangens zijn en wat jouw doel is.

Leven vanuit meer eigen kracht en meer vreugde te ervaren is mogelijk en wij kunnen je daarbij begeleiden. Alle kennis is al in jezelf aanwezig. Met een goede begeleiding worden al jouw bronnen weer maximaal geactiveerd.

Deze individuele begeleiding is er vanaf 12 jaar. Vooral in de pubertijd en de menopauze zijn er veel extra hormonale schommelingen met fysieke, emotionele en mentale ingrijpende veranderingen. Het zijn daardoor juist extra waardevolle en geschikte periodes voor groei, bewustwording, inzicht en verandering op allerlei vlakken. Dit zijn juist periodes waarin “leven vanuit je eigen kracht” een extra dimensie kan krijgen.

Is het tijd om er iets mee te doen?
Wil je er iets mee doen?
Ga je het doen?

We kunnen de kwaliteit van ons leven in vele gevallen enorm verbeteren. Vaak is bewustwording al genoeg om een veranderende beweging en verschuiving in gang te zetten!

Begeleiding door Praktijk SENSUS

In mijn praktijk begeleid ik op succesvolle wijze volwassenen, jong volwassenen, adolescenten/jongeren en ouderen, zowel individueel als in relatie tot anderen.

Door een breed gamma aan methodes (tools) en de combinatie hiervan kan ik bij verschillende vormen van vraagstelling en problematiek een waardevolle begeleiding bieden, zodat men vanuit een vernieuwd perspectief en vanuit een geheel nieuwe beleving, met meer energie, zelfvertrouwen en levenslust weer vanuit eigen kracht verder kan.

Uit ervaring blijkt dat hooggevoelige en hoogbegaafde personen in mijn praktijk een grote aansluiting vinden. Zij voelen zich begrepen, ondersteund en gehoord en zien kans grote passen te maken naar meer voldoening en balans, zowel op het persoonlijke vlak als in het werk. Ook mensen met een BDE-ervaring (NDE) vinden hier een goede begeleiding.

Psychodynamische therapie, counseling en coaching is er voor eenieder die inzichten wil, die bewuster met dingen wil omgaan, zich verder wil ontwikkelen en de persoonlijke en groepskracht maximaal wil benutten.
Niet alleen maar als je niet meer verder kunt op de bekende manier en ergens tegenaan loopt, maar ook als je vindt dat het tijd is voor verandering.

De begeleiding die Praktijk SENSUS biedt (in Rotterdam en Zoetermeer) is psychodynamisch en daarmee kunnen snelle resultaten behaald worden. Dit betekent dat een groot aantal technieken complementair (flexibel, afwisselend of aanvullend, dus dynamisch) ingezet en gebruikt kunnen worden bij de begeleiding van onze cliënten.

Elke persoon is uniek met zijn eigen vraag -en doelstelling, het proces is individueel, de begeleiding wordt hier dynamisch op afgestemd.
De duur van de therapie of coaching kan variëren, het is mogelijk dat enkele sessies al voldoende zijn. Het is mogelijk dat enkele sessies voldoende zijn om op een betere manier en vanuit eigen kracht verder te gaan.