Ervaringen bij Praktijk SENSUS

in Rotterdam en omgeving

Ik ben door Monique veel meer in contact met mezelf gekomen. Door haar heb ik alle stukken van mijzelf leren kennen en zij heeft mij geleerd er met acceptatie en compassie naar te kijken. Waar ik voorheen snel reageerde vanuit triggers, in overlevingsstrategieën schoot en ‘maar wat deed’, handel ik nu veel meer vanuit mijn volwassen zelf. Ik ben in de afgelopen 2,5 jaar echt een ander mens geworden, veel meer ontspannen en kalmer en ontvankelijker voor alles wat op me af komt.

Monique is een ontzettend warm en liefdevol mens, ik gun iedereen iemand als haar in je leven.

Annika

Als eerste ben je een warm en fijn persoon waar ik mezelf direct op mijn gemak bij voelde.

Met al jouw kennis, kunde en ervaring wist en vooral voelde je precies hoe je mij verder kon helpen.

Geen universele aanpak, maar speciaal afgestemd op mij. Dat was voor mij ook duidelijk voelbaar.

In alles voel ik veel meer rust nu ik weet waar het vandaan komt en het herken.

Met het mooie compliment van jongens als bevestiging!

Bernard

De sessies bij Monique zijn mijn redding geweest toen ik in een hele diepe put zat.
Voor het eerst in mijn leven voelde ik mij begrepen en gehoord door iemand.
Dankzij de therapie ben ik eindelijk meer over mijzelf te weten gekomen en heb de diepste emoties kunnen en mogen voelen.
Voor het eerst in mijn leven was er iemand tegen wie ik alles kon zeggen.
Dit was niet bepaald makkelijk, maar stuk voor stuk durfde ik mijzelf compleet bloot te geven.
Waar ik veel baat bij heb gehad, zijn de overlevingsstrategieën die ik toegepast heb in mijn dagelijks leven en die ik nog steeds blijf toepassen. Dit heeft mij enorm geholpen om mijn vastgeroeste gedragspatronen te doorbreken.
De sessies waren niet altijd makkelijk, maar ze hebben mij ontzettend veel geholpen om voor een groot deel mijn angsten te overwinnen.
Ik ben Monique ontzettend dankbaar.
In de eerste lijn voor het luisterend oor, maar ook voor haar puurheid, compassie en deskundigheid!
Er zijn weinig mensen zoals zij.
Monique, dankjewel!
J.P.

 

Na jaren lang ’tegen een muur aan te lopen’ met heel veel frustratie, angst en opgekropte emoties ben ik bij Monique terecht gekomen.
Ik voelde gelijk dat ik was waar ik hoorde te zijn. Ze neemt je stap voor stap mee in jouw eigen proces, op jouw tempo. Het voelde veilig, warm en vooral fijn dat er iemand is die je volledig begrijpt. Voor het eerst in mijn leven voel ik me echt verbonden, voel ik me echt vrij!
Ik heb mijn doel in redelijke korte tijd bereikt en heb nu meer kennis en handvatten om verder in mijn proces door te groeien.
Ik ben enorm dankbaar voor de inzichten die ik gekregen heb en de mooie gesprekken die wij gevoerd hebben!
Wat ben jij toch een mooi mens Monique! Jij hebt mij de kracht gegeven om mijn eigen wereld mooier te maken!

Cher-lee

Nooit gedacht dat ik door begeleiding zo zou groeien!

Tijdens mijn burnout kreeg ik het advies contact op te nemen met Monique. Met zeer veel spanning zat ik daar op een stoel. Was nergens voor nodig. Monique is warm, belangstellend en weet, na een goede intake, waar de pijn zit.  

Ik heb mij laten begeleiden in mijn traject van oud zeer uit de kindertijd. Het was pittig maar ik vertrouwde op haar deskundigheid. Door samen te werken ben ik nu weer hersteld. Ik kan Monique voor 100% aanbevelen

S.N.

Na mijn burn-out en het verlies van mijn moeder was ik behoorlijk de weg kwijt.

Monique heeft mij op een hele warme, fijne manier geholpen. Waardoor ik nu milder voor mijzelf ben en het verlies van mijn moeder een mooie plek heb kunnen geven.

Ferry

(Ver)licht, bevrijd, bewust, verbonden met mezelf. In een aantal woorden hoe ik de therapie bij Monique heb ervaren. Als 21-jarige liep ik vast. Een eigen proces aangegaan waarin Monique de veilige haven was. Ze begeleid, kijkt, doet en vermoed. Vanuit liefde, intuïtie en passie. Monique is eerlijk, doortastend, ze zoekt naar de diepere laag. Met haar kennis en levenservaring is ze voor mij een fijne houvast geweest, toen ik dat even kwijt was in mezelf. Ik ben weer geland en vertrouw het leven weer meer! Dankjewel Monique!

“Warm, betrokken en gericht op de client.
De sessies bij Monique hebben mij heel goed gedaan in het herstellen van een traumatische ervaring.
Er zijn interessante nieuwe inzichten gekomen, en vooral de interactie met betrekking tot de lichte ervaringen werkte voor mij erg bevrijdend 😊

Felice

Voor het eerst van mijn leven heb ik een traject afgemaakt. En niet alleen dat; ik heb het afgemaakt én ik ben me bewust van wat ik heb geleerd.
Ik ben gegroeid, veranderd en kan benoemen waar het ‘m in zit. Ik ben blij met wie ik ben (geworden) en heb vertrouwen in de toekomst.

Annemarie

Mijn behandeling bij Monique is succesvol afgerond. Ze heeft een fijne, persoonlijke aanpak, waarbij je samen kijkt naar wat werkt en wat niet.
Ik denk dat door deze persoonlijke aanpak de traumatherapie erg goed heeft geholpen.
Ze is ruimdenkend, wat ik heel erg waardeer, en heeft een brede expertise (oa hoogbegaafd/hypersensitief). Het was heel fijn bij haar terecht te kunnen als jongere/ jongvolwassene.

De afgelopen maanden heb ik met Monique gewerkt aan mijn vertrouwen; zowel in mijzelf en de mensen om mij heen, als in het leven. Stap voor stap maakte en merkte ik progressie. Het is heel prettig hoe Monique onbevooroordeeld vragen kan stellen, en tegelijkertijd soms een klein duwtje in de goede richting kan geven. Ik ben heel dankbaar voor mijn proces, en ben heel blij dat ik in een relatief korte tijd zo ver gekomen ben. Dank, Monique. Hopelijk niet (maar toch ook weer wel 😉) tot ziens!  

NV

“I came to Monique with the goal of overcoming my panic attacks. Throughout my sessions with her I have learned so much more than that. I feel a lot more trust in myself now and am able to prioritise myself and my own needs a lot better. I know that what I have learned in our sessions will help me so much not only now but also in the future. I am very thankful for all her help and guidance through a very difficult time in my life.

M.E.”

Toen ik bij je kwam wist ik nog niet hoe het zou gaan, maar ik heb tegen mij zelf gezegd dit moet gaan lukken. De sessie vond ik heel fijn jouw werkruimte is zo relax en ontspannen dat ik van zelf rustig werd. Terwijl in begin best nerveus was, maar dat ging snel weg.

Je was heel duidelijk in hoe je te werk ging en ook vond ik je uitleg over hoe je hersenen werken en situaties moet zien prettig en ondersteunend. Ik snapte het en ik herkende ook veel dingen bij me zelf. Heel veel wat ik bij jou heb geleerd en de trauma-verwerking heeft mij heel goed geholpen en veel dingen bleven hangen. Zo is mijn zelf vertrouwen gaan stijgen en dat denk ik vooral omdat ik eindelijk snapte hoe ik met dingen om ging en hoe ik in mijn hoofd was.
Door hoe meer ik snapte en begreep (door jou duidelijk uitgelegd) had ik een houvast en dat vond ik heel fijn.
Ik vind jou als persoon heel open eerlijk en fijn om mee te praten. Na de sessie ging ik heel ontspannen ( Zen ) naar huis met veel positieve Energie en daar ben ik je heel dankbaar voor.

Ik zou zeggen keep the good work en wens je heel veel succes met je prachtige werk 🤞🏾🙏🏽

Roël

“Monique heel hartelijk bedankt voor de wijze waarop jij mij het afgelopen jaar hebt begeleid. De hulp waar ik al zoveel jaren naar op zoek was, die heb jij mij kunnen  bieden.
Met jouw warme persoonlijkheid, jouw eerlijkheid, jouw kundigheid, oprechte geïnteresseerdheid en professionele tools heb ik datgene bereikt waar ik al zoveel jaar naar op zoek was.
Het is een proces wat bij de een vlotter zal verlopen dan bij de ander, maar zelfs nu ik mijn laatste afspraak heb gehad is het toch prachtig dat jouw woorden en adviezen nagalmen in mijn hoofd en ik de tools meeneem in mijn persoonlijke proces.
Aanbevelen zal ik jou zeker en gun een ieder de reis naar beter in welke vorm dan ook, onder jouw prettige begeleiding.”

Ellen

Ik heb mijn tijd bij Monique als erg fijn en leerzaam ervaren. Tijdens het proces liet Monique mij veilig voelen en creëerde een sfeer waarin ik open kon zijn over mijn gevoel en mij kwetsbaar kon openstellen. Ik ben erg dankbaar voor de stappen die ik heb kunnen maken dankzij Monique! 

Dewi

Een mooie en bijzondere vorm van coaching/therapie die Monique me gaf. We hebben fijn en goed gepraat en daarbij stevige sessies gehad. Ik heb meer handvaten nu en sta krachtiger in het leven. Mijn zelfwaardering is gegroeid, hetgeen mijn doel was. Ik ben erg dankbaar.
Elise

Monique heeft me veel inzichten gegeven in belemmerende patronen en onverwerkte gevoelens/gebeurtenissen. Dankzij haar ben ik meer in contact gekomen met mezelf en ga ik met meer innerlijke rust door het leven. Monique weet heel goed aan te sluiten bij wat je nodig hebt en doet dit met veel warmte.
Lisanne

Eind 2020 ben ik samen met mijn  toenmalige partner bij Monique in therapie gegaan ivm relatie problemen.
Door de doortastende en “recht door zee” maar liefdevolle aanpak van Monique heb ik geleerd om voor mezelf te mogen kiezen en mijn eigen koers te mogen varen, ook al heeft dat helaas tot gevolg gehad dat ik mijn relatie heb beëindigd.
Daarna heb ik nog een aantal individuele sessies gehad waarin ik mij zeer bewust geworden ben van mijn eigen valkuilen en gedragspatronen, en waar deze vandaan komen. Het heeft mij veel inzichten gegeven op allerlei vlakken, en ten positieve veranderd.
Door middel van de EFT sessies heb ik dingen los kunnen laten en een plek kunnen geven. Als ik in de toekomst weer coaching zou willen kom ik zeker terug bij Monique en beveel haar dan ook van harte aan.

E.

“Monique heeft me ontzettend goed geholpen en begeleid gedurende de familieopstelling en traumabehandeling. Met haar vele kennis, kunde en warmte was het naast een pittig, vooral een heel mooi proces. Ik sta sindsdien meer in mijn kracht en durf weer te vertrouwen op mezelf. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.”
Daniëlle

Ik ben bij Monique terecht gekomen omdat ik onder andere wilde werken aan mijn onzekerheid en mijn gesloten houding naar andere toe. Vanwege covid-19 heb ik het gehele traject online gedaan en dit is mij erg goed bevallen. Het was voor mij een enorme drempel om tegenover een vreemde over mijn gevoelens te praten. Vanaf het eerste moment heb ik me goed op mijn gemak gevoeld waardoor het praten steeds beter ging. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet, mijn zelfbeeld is een stuk positiever geworden en mijzelf openstellen voor andere gaat ook steeds beter. Bedankt hiervoor!

Laura

In het verleden heb ik al meerdere keren verschillende soorten therapieën gevolgd denkende dat die elementen uit mijn leven wel goed verwerkt waren, waardoor ik in de eerste instantie bij Monique terecht kwam voor het aanpakken van een gedragspatroon in relaties.

Gedurende de sessies met Monique kwam ik erachter dat alles waar ik de afgelopen jaren tegenaan heb gelopen, een oorzaak had uit het verleden en dat er nog heel veel essentiële punten zijn blijven liggen om te verwerken die bij de eerdere therapieën niet ter sprake zijn gekomen.

De technieken waren ook radicaal anders, en met enige gezonde scepticisme ervoer ik hoe effectief en in mijn geval bijzonder snel de verwerkingsprocessen gingen.

Door de Covid-19 restricties ben ik digitaal begonnen met Monique en dit verliep fantastisch. Fijn en veilig vanuit je eigen omgeving moeilijke situaties verwerken, was voor mij nieuw en verfrissend.

Ik ben waanzinnig dankbaar voor de warmte en doortastendheid waarmee Monique mij heeft geholpen, ik sta eindelijk goed in contact met mezelf en kijk met volle moed uit naar de toekomst.

Ontzettend bedankt Monique!

  • Deze voor mij eerste ervaring met leertherapie, brengt mij dichter bij mezelf zodat wat ik wil als mens en therapeut ook kan uitdragen.
  • Monique dank voor deze ervaring en nieuwe inzichten op een door jouw warme en professionele manier aangereikt.
    JvdP

Dank je wel Monique voor deze HSP ervaring en een dieper inzicht gecreëerd voor mij. Het is een startpunt geworden van een persoonlijke ontwikkelingsreis in een dynamisch process. M.S.

Ik kwam in een vroeg stadium van mijn burn-out bij Praktijk Sensus terecht via het internet: ik had meteen een goed gevoel bij de website en dat gevoel bleek overeen te stemmen met het contact. Ik heb zelf psychologie gestudeerd en vond het in het begin spannend dat Monique geen BIG registratie had, maar al snel bleek dat ze haar vak verstond en dat ze me juist beter kon helpen, omdat ze wat breder kon kijken. Zo kwamen soms ook lichamelijke klachten ter sprake en dan wees ze me op een mogelijke connectie of op een goed boek om ook dat deel te onderzoeken en mezelf zo beter te begrijpen. Dit hielp me in het onderzoeken van de dieper liggende factoren achter de Burn-out. Doordat ze bewust werden, kon ik ze oplossen of aanpakken. Later werd mij nog een coach aangeboden via de arbo-dienst. Dit leek financieel aantrekkelijker maar na twee sessies heb ik afgezegd omdat de aanpak daar een koude douche was na de professionele aanpak van Monique.
CC v E

Hoge werkdruk, spanningen en veranderingen op het werk. En toen het overlijden van broer en vader binnen enkele weken. Veel verdriet en complexe familieverhoudingen. Na een half jaar was ik compleet vastgelopen.
Ik kwam bij Monique terecht en het klikte! Samen hebben we hard gewerkt. Monique is een warme persoonlijkheid, empathisch, geduldig en zeer professioneel. Monique, duizendmaal dank! Ik kan nu weer verder!

Anneke

Ik wilde afvallen, maar ging toch steeds eten als ik stress had. Monique begon te graven in mijn jeugd, in de relaties met mijn ouders (…) en heeft door heel veel begrip en geduld en EFT mijn zicht op de wereld veranderd.

Mijn leven is nu heel veel rustiger en prettiger. En is het een keer druk, dan reageer ik rustiger. Ik ben nu erbij een leven op te bouwen waarvan ik 100% houd. Minder stress, meer leuke dingen … en de behoefte om te eten wordt steeds minder! Ik ben nu al 15 kilo kwijt!

D.K.

Ik wilde nog even zeggen hoe dankbaar ik je ben voor de fijne therapie. Ik voel me zo gelukkig de laatste maanden. Echt bedankt daarvoor.

P.D.

Ik heb de therapie van Monique als zeer waardevol ervaren. Toen ik voor het eerst kwam, zat ik niet in mijn kracht. Dankzij de EMDR die ik heb gedaan, heb ik een traumatische ervaring uit het verleden kunnen verwerken hierdoor ben ik meer in mijn kracht gekomen dat zorgt voor mentale rust en betere zelfzorg.

E.C.

Dankzij Monique heb ik na een maandenlange zoektocht mijn eigen kracht teruggevonden. Ik ben Monique ontzettend dankbaar voor haar hulp, ze heeft mij met verschillende methoden goed en helder kunnen laten begrijpen waarom ik bepaalde emoties voel zoals ik ze voel, wat er om me heen gebeurt en hoe daarmee om te gaan. Ik voel me sterk en heb vertrouwen in alles wat op mijn pad gaat komen, iets waarvan ik niet dacht dat ik het zo kon voelen. Daarom raad ik Monique ten zeerste aan! Vivian

Vanuit de donkere krochten van een depressie ben ik door Monique met zachte hand geleid naar een nieuw, maar nu zonnig, begin van een leven met minder moeten en meer mogen..heerlijk!
Irene S.

De samenwerking met Monique was heel fijn. Als je de praktijk binnenkomt voel je je gelijk welkom. Geen standaard stoelen met een bureau er tussen in, maar twee comfortabele bankstoelen waar je rustig met elkaar in gesprek kan gaan. Monique is een heel goede mix van warm en aanmoedigend en tegelijkertijd heel professioneel. Het is heel fijn om met haar te praten. Ik voel me gehoord en ook geholpen door haar behandeling. Heel erg bedankt!
H.V.

Monique is een professionele therapeut met een holistische aanpak. Al in het eerste gesprek voelde het voor mij prettig en veilig. In de begeleiding ben ik stap voor stap meegenomen, waardoor ik door een stuk van mijn pijn heen kon komen. Ik heb minder last van wat is geweest en voel me meer in mijn kracht staan…

Monique heb ik vanaf het eerste moment ervaren als een warme persoonlijkheid, een empathisch therapeut aan wie ik laagdrempelig mijn verhaal kon vertellen. 
Ik voelde haar oprechte belangstelling. Haar aanpak was verrassend, creatief en inzicht gevend, het was maatwerk. Monique heeft mij geholpen mezelf beter te begrijpen. Ik heb nu meer inzicht in en begrip voor mijn eigen patronen en afweermechanismen, herken ze bij mijzelf en bij anderen. Ze heeft mij subtiel uitgedaagd om na te denken en te reflecteren op mijn zielsvragen, op wat echt belangrijk voor mij is en hoe ik mijn grenzen kan bewaken zodat ik liefdevol voor mezelf kan blijven zorgen en daardoor ook voor anderen. 
Grazie mille Monique!
CH
Mijn zoon van 11 jaar kreeg vaak buikpijn in de klas op school door de drukte van de kinderen. Monique heeft hier met hem aan gewerkt. Nu ervaart hij die drukte niet meer als hinderlijk en hij krijgt geen buikpijn meer. Bedankt Monique
Groetjes
Marijke

Graag wil ik jou ontzettend bedanken voor alle warmte, steun, de technieken die je bij me hebt toegepast, je begrip en je luisterend oor. Ik voelde me enorm begrepen door je, wat voor mij een ontzettend fijn gevoel was om los te komen en mijn verhaal in vertrouwen te kunnen doen. Je sessies hebben erg geholpen en daar kan ik je niet genoeg voor bedanken.
Wie weet neem ik in de toekomst nog eens contact met je op wanneer dit nodig is.

Groetjes Merel, 21 jaar

Monique came into my life at exactly the right time. After a huge breakdown, she guided me through my most transformative year with her very heartwarming and approachable demeanor. Her warmth helped me open up about issues that I had been trying to avoid all my life, while her incredible wisdom and intuition helped me lay the foundation for the book that I am currently writing. She has helped me work through my past, regain my power to stand in my truth and go reach for my dream! In a nutshell, she is my miracle 2018. So yes, I can totally recommend Monique if you are up for a proper spring-clean of your soul. Inés

De begeleiding van Monique heb ik als zeer prettig, waardevol en professioneel ervaren. Op een hele heldere wijze heeft ze mij inzicht gegeven in de ontwikkeling van menselijk gedrag en hoe mijzelf terug te vinden ondanks alle stormen waarin ik mij heb bevonden. Soms confronterend maar altijd met respect, objectief en open. Ook de tips naar de vele literatuur op deze thema’s hebben mij geholpen. Dank!

Marlies

Monique heeft mij geholpen te achterhalen wie ik ben en wat ik nodig heb om weer volledig in mijn kracht te staan. 

Vanaf het moment dat ik Monique voor het eerst ontmoette voelde ik me meteen op mijn gemak. Door mijn leven te verrijken met nieuwe inzichten over de werking van het brein en het stellen van de juiste vragen, voel ik de levensenergie weer door mijn lijf stromen. In plaats van het maken van keuzes uit angst, maak ik nu keuzes vanuit kracht. Ik heb geleerd om uit mijn hoofd te stappen en weer echt te gaan voelen. 

Ook heeft Monique mij geleerd, vanuit haar eigen ervaring, om te gaan met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Door het te accepteren, beter te begrijpen wat ik nodig heb en in welke omgeving ik me het prettigst voel, zie ik dit niet meer als een last. Dit is wat maakt wie ik ben en ieder mens is uniek.

Ik ben Monique heel dankbaar voor de transformatie die ik in ruim 3 maanden heb doorgemaakt. Van leven vanuit mijn hoofd, naar het volgen van mijn hart.

L.S.

Reeds op mijn 16de hulp gezocht en daarna nog meerdere keren, nooit kunnen vinden wat ik nodig had. Bij Monique heb ik eindelijk verwerking en groei ervaren. Nu heb ik het gevoel sterker en evenwichtiger in het leven te staan. Er zijn nog steeds stappen te nemen, maar de stappen die ik door de sessies met Monique gedaan heb, zijn zo enorm groot; ik heb niet meer het gevoel dat ik vastzit.

I.V.

Het gaat echt heel veel beter met me. Ademhaling meestal goed, zelfs tijdens het autorijden, ik heb weer veel meer energie en zin in sociale dingen.
Nogmaals heel veel dank voor jouw hulp. Is van heel veel waarde voor me geweest. En ik vind het een heel geruststellend idee dat mocht er weer wat zijn ik iemand heb leren kennen die heel goed tot de kern kan komen en mij kan helpen.

CdG

Dankzij Monique’s uitstekende en individuele begeleiding heb ik me in korte tijd innerlijk weer sterker en rustiger gevoeld. Ik heb veel over mezelf geleerd en ben me meer bewust van mijn gedragspatronen. Kortom een uitstekende therapeute bij wie je je snel op je gemak voelt.

M.P.

Voor wie werkelijk tot zijn of haar eigen kern wilt komen om te kunnen helen, is dit de plek om te gaan. Monique biedt hierin op een integere en authentieke wijze haar ondersteuning, kennis en kunde.
RdM

Nogmaals heel erg bedankt voor al je hulp. Ik denk dat ik mij zonder jouw hulp niet zo snel sterker had gevoeld!

Groeten,
M

Voordat ik bij Monique kwam voelde ik mij een beetje verloren. Ik was mijzelf kwijt en was ik steeds bezig om mijzelf op een negatieve manier te vergelijken met anderen. Hierdoor liep ik veel op mijn tenen en probeerde ik vaak aan de wensen van een ander te voldoen zonder goed naar mijzelf te luisteren. Ik ging hierbij vaak over mijn eigen grenzen heen wachtend op de erkenning en waardering die niet kwam. Mijn eigenwaarde was gezakt naar een dieptepunt. Ik volgde de gebruikelijke cognitieve therapie maar dit werkte voor mij niet voldoende. Het gaf me wel inzichten maar het veranderde niets aan mijn gedrag en het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Ik besloot verder te zoeken naar hulp en te kijken naar andere soorten therapieën. Toen kwam ik bij Monique.

Monique heeft me geholpen naar de kern gegaan. Ik werd mij bewust van mijn onverwerkte gebeurtenissen. Dingen waarvan ik niet dacht dat ik daar nog last van had. Door hier meer stil bij te staan…door te voelen wat dit wat dit met me deed ervoer ik na de sessie vaak een ruimte en een stukje last dat van mijn schouders afviel. Monique gaf me ook nieuwe inzichten door onze gesprekken en de bijzondere opdrachten die ik thuis moest maken. Het was wel hard werken. Maar dit alles bij elkaar heeft me stapsgewijs steeds weer een stukje dichterbij mezelf gebracht. Ik kan nu met volle overtuiging zeggen dat ik blij met wie ik ben! Ik voel me sterker en ben me meer bewust van mijn denk- en gedragspatronen. Ik ben minder bezig met de omgeving en ik voel meer liefde voor mezelf.

Dankjewel Monique!

Vriendelijke groet,

Tamara

Ik wil je ontzettend bedanken voor je begeleiding! Ik heb het altijd als erg prettig ervaren. Het was makkelijk om tegen je te praten en ik voelde me veilig en niet beoordeeld. Ik heb al een hele hoop stappen gemaakt dankzij je hulp en ga alles wat ik van je heb geleerd ook meenemen in de toekomst.
Ik hoop dat als ik in de toekomst nog verder aan mezelf wil gaan werken je deur open staat.

Een vriendelijke groet,
H.L.

De consulten bij Monique heb ik als warm en fijn ervaren. Het voelde veilig en vertrouwd. Haar intuïtieve energetische invoelend en aanvoelend vermogen is heel mooi en bijzonder. Ik heb onverwerkte ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden kunnen verwerken en loslaten. Ik sta nu volledig in mijn kracht. Monique ik wil je bedanken vanuit het diepste van mijn hart.

AN

Ondanks dat ik Monique privé al goed kende heb ik mij toch tot haar gericht om mijn verleden met onder andere PTSS en “Metoo” met haar te delen.

Het waren hele fijne en waardevolle maar ook emotionele momenten waarin ik me volledig kon ontspannen en ook begripvol benaderd werd. Ik heb deze ervaringen niet kunnen bereiken bij de GGZ instellingen. het is zo belangrijk om een goede band te hebben met iemand waar je je volledig relaxed bij voelt. Behoudens een fantastische benadering is Monique ook een liefdevolle persoon.

In de uitgebreide sessies kon ik mij volledig geven en ontvangen, iets wat ik echt nodig had. Ik voel mij weer heel sterk.

Dank je Monique
G.M.

Het gaat mij zeer goed op dit moment. Ik ben jou zeer dankbaar voor je deskundige, veilige, inspirerende en authentieke begeleiding, waardoor ik heb kunnen herstellen. Dat ervaar ik als een groot geschenk.

Tot weerziens en warme groet,
MD

Door een pestverleden had ik een mooi afweersysteem bedacht om te overleven. Maar dat vergde veel van mijn lichaam, waar ik niet naar luisterde en uiteindelijk kreeg ik een flinke waarschuwing dat ik zo niet verder kon gaan. Samen met Monique hebben we de issues uit het verleden aangepakt en weet ik eindelijk weer wie ik echt ben. En ze heeft me geleerd dat ik goed ben zoals ik ben. En om goed naar mijn lichaam te luisteren.

Groet Christa

Ik was overspannen en voelde angst voor de angst. Monique heeft mij professioneel begeleid bij het aanpakken van die angst met EFT (emotional freedom techniques). Vooral de zin “dat ik dit voorgoed kan veranderen” deed veel met mij. Inmiddels onderga ik een heel transformatieproces en ik voel mijn lijf per dag herstellen. Het gevoel in mijn hoofd is rustiger, mijn denken is positiever en ik heb weer meer vertrouwen in mijzelf. Als ik het van 0-10 zou moeten aangeven, waarbij 0 niet goed is en 10 heel goed dan voel ik mij nu een 9.
Monique is een fijne therapeut, ik voelde mij zeer op mijn gemak bij haar. Ik ben nu een aantal dagen verder en kan echt zeggen dat ik grote stappen in de juiste richting heb gemaakt.

V.C

In januari 2012 begon er een zwarte periode in mijn leven en in het leven van mijn gezin.

Onze zoon Teun maakte de keuze op de leeftijd van 21 jaar om uit het leven te stappen, weg van dit aardse leven. Teun met altijd een lach op zijn gezicht, een sportieve, vrolijke en spontane jongeman met veel vrienden.
Voor ons zo onverwachts en wij bleven achter vol onbegrip en met vragen: Waarom, waarom?

Verdriet en schuldgevoel gaat je leven beheersen. Iedere dag is een dag van overleven. Een rugzak vol verdriet, zo zwaar om te dragen.
Familie en vrienden helpen je om die rugzak van verdriet te dragen, maar steeds val je weer achterover. Dan raak je zelf in een diep zwart gat.
Je legt een weg af langs psychologen, lotgenotengroep etc., maar het lukt niet om uit het zwarte gat te klimmen, je zakt steeds verder weg.

Via een “wonderlijke route” kreeg ik het adres van Monique. Na enige tijd nam ik contact op en maakte een afspraak. Enigszins sceptisch reed ik er naar toe, met de vraag: Wie kan mij in deze uitzichtloze situatie nog helpen? En zowaar ik heb het antwoord gevonden: Monique!

Het was een lang, intensief en pijnlijk proces, door Monique met kennis en kunde begeleid. Met haar warme stem en karakter, haar manier van werken, inventief en geduldig, heeft zij mij de kracht en het vertrouwen gegeven dat het ging lukken.
Mijn leven komt weer in beweging. Zoals het was zal het nooit meer zijn, maar ik kan weer lachen en genieten van kleine alledaagse dingen. De eerste stappen op weg om de verbinding naar mijn directe omgeving te herstellen. Zonder de hulp van Monique was me dit nooit gelukt!

LvdH

Ik heb bij Monique wijsheid en zachtheid mogen ervaren waardoor ik op een dieper niveau kon voelen wat er met me aan de hand was (en is). Het heeft me nieuw inzicht gegeven en veranderd. Ik zou haar zeker aanraden aan vrienden en familie!’

E.

Hoi Monique,

Ik heb veel aan je begeleiding gehad en veel geleerd, zodat ik dit nu zelfstandig in praktijk kan en durf te brengen. Het intense diepe verdriet wat mij hinderde in het leven is voor 98% weg. Bovendien vind ik je een zeer prettig en vooral warm persoon!!! Bedankt voor alles!

Groetjes, M.

Toen ik bij Monique in therapie kwam liep ik al jarenlang tegen een aantal blokkades aan, waardoor ik helemaal vast liep. Eerder ben ik ook via de GGZ begeleid, wat aanvankelijk goed leek te gaan. Door onvoldoende begeleiding en steeds wisselende psychologen (buiten mijn beslissing om) verliep dat niet goed. Ik ben in een terugval geraakt en heb het vertrouwen in de GGZ verloren. Met de begeleiding van Monique heb ik weer het vertrouwen herwonnen in therapie en voel mij geaccepteerd, ondersteund en begrepen. Inmiddels na 7 sessies zijn er voor mij behoorlijke en grote veranderingen gekomen.
De band met mijn zoon is sterk verbeterd. Ik ben begripvoller, meelevender en geduldiger naar mijn zoon. Dáárvoor stonden we loodrecht tegenover elkaar met continue conflicten.
persoonlijk is er voor mij ook veel veranderd. Ik heb een persoonlijke groei ervaren, waarbij ik dichter bij mijn gevoelens ben gekomen. Ik heb inzichten gekregen in het steeds terugvallen in dezelfde situaties. Ik ben minder vlak en geniet meer van de dingen en ik heb meer zelfvertrouwen. Ik slaap weer goed, voel me niet meer moe, heb minder last van hoofdpijn en word tegenwoordig vóór de wekker wakker. Ook mijn werk loopt beter.
Door deze geweldige ervaring merk ik dat ik beter in het leven sta met de hulp die ik heb gekregen en zo wil en ga ik ook de positieve lijn voortzetten.

P vd R

Een tijdje heb ik bij Monique een therapeutisch traject gevolgd en dat heeft mij werkelijk enorm geholpen. Toen ik startte voelde ik mij depressief en zwak, tegen de tijd dat ik ermee ben gestopt was ik vol levenslust en kracht. Ze neemt tijd voor je en is vol aandacht. Aan het einde van het traject voelde ik mij na ieder consult happy en in balans met de ervaring van steeds meer innerlijke rust en dat is zo gebleven.
Ze is professioneel, verstaat haar vak, heeft veel ervaring en pakt snel de kern. Daarnaast is ze een warm en fijn persoon die de tijd voor je neemt en vol aandacht is. Ik zal haar altijd dankbaar blijven en beveel haar aan iedereen aan.

S.C.

Toen ik dankzij een gelukkige referentie bij jou belandde, was ik meer dan uitgeput en nog net niet gekwalificeerd als burnout. Mijn toestand was het gevolg van jaren, zo niet mijn hele leven lang aan mezelf voorbij lopen en over mijn eigen grenzen heengaan.

Een aantal maanden verder ben ik blij verbaasd over de resultaten die we hebben behaald: ik ervaar ik een beetje als nieuw uitgevonden. De kern van die nieuwe staat van zijn is dat ik geleerd heb mezelf te kennen en accepteren. Nu, meer bewust van wie ik écht ben en van wat ik kan, verander ik niet alleen zelf maar de hele wereld om me heen. Dergelijke ervaringen ken je wel uit boekjes en verhalen, maar om het zelf mee te maken, is bijzonder.  Alle interacties verschijnen in een nieuw licht. Het is bijna als een ander leven. Sommige omstandigheden of mensen in mijn omgeving verdwijnen of verliezen aan betekenis, andere blijven, maar beleef ik in een ander perspectief: de panelen verschuiven.

Net zo min als ikzelf ‘volgens het boekje’ aan het einde van mijn latijn ben geraakt, was jouw aanpak dat gelukkig evenmin. Waarmee ik bedoel dat ik bij jou als persoon in het middelpunt stond en nooit het gevoel had dat ik in enig protocol werd geperst. Dat deed je niet om professionele voorschriften en richtlijnen te negeren maar juist om de middelen en methoden zo effectief mogelijk in te zetten.

De manier waarop jij mij hebt begeleid was altijd weer verrassend. Je bent een dame die mij ontmoette vanuit je hart, zonder daarbij doelgerichtheid en professionaliteit uit het oog te verliezen. De sessies bij jou waren zelfs mijn leukste uitstapjes waar ik nog altijd naar uitkijk. Dat komt door jouw onversneden aandacht, met je hele persoon. Vaak gebeurde het dat wanneer ik, een in mijn ogen, ‘kleine oprisping’ benoemde, het om een groot thema bleek te gaan.

Zo was het ook dat mijn oorspronkelijke hulpvraag –  het onderkennen, voelen en omgaan van mijn eigen grenzen –  een hele ontwikkeling door maakte. Achter mijn nood ging een grote kluwen schuil, die we in een overzichtelijke periode hebben kunnen ontwarren.

Bij je aanpak heb je van een waaier aan methoden gebruik gemaakt: we hebben sessies met EMDR gedaan, regressie, lichaamswerk, systemisch werk, noem het maar op. Bijzonder waren de tekeningen die je me helemaal aan het begin vroeg te maken. Die bleken een rode draad te bieden waar we nu nog regelmatig op terug grijpen. Tekeningen die voor mij voor mooie jeugdherinneringen stonden, wierpen licht op constellaties die helemaal niet zo onschuldig gelukkig bleken te zijn. Het waren confronterende inzichten waaraan jij me geholpen hebt, die tijd en moeite kostten om te bevatten en te verwerken. Dat heb je op een subliem fijne manier gedaan. Nu achteraf kijkend besef ik dat ik in mijn oorspronkelijke nood niet in staat was mijn eigenlijke behoefte te onderkennen, laat staan te formuleren.

Nu we ons traject op dit moment afbouwen, heb ik voor mezelf besloten dat ik graag regelmatig onderhoud bij jou wil plegen. Ik hoop dat je nog heel veel lange jaren daarvoor beschikbaar zult zijn.

LK

Vóór mijn 40e had ik al het ergste meegemaakt wat iemand kan meemaken. Voor mij was het zo. Ik verloor mijn kind. Mijn wereld stortte in. Ik voelde niets meer, wilde niets meer en hoe ik dit heb overleefd weet ik bijna niet meer. Alles ging op de automatische piloot.

Het is nu 6 jaren geleden en ik zat met een heel leeg gevoel vanbinnen, maar kan er nu gelukkig beter mee leven en omgaan dan toen. Ik heb meerdere psychologen gehad, maar niemand heeft mij kunnen helpen. Iedereen luisterde naar mijn verhaal, maar verder gebeurde er niets. Daar had ik weinig aan, maar daar ben ik natuurlijk pas later achter gekomen. “Je moet het een plek geven”, was het antwoord altijd. Ja, alsof dat zo gemakkelijk is hoor…..
Dat gevoel kent gelukkig niemand, voordat je het zelf hebt meegemaakt.

Toen kwam ik in contact met Monique. Ik moest voor de eerste keer in mijn leven met mijzelf aan de slag. Dat had ik eerder, bij alle psychologen waar ik ben geweest, nog nooit gedaan.
Ik moest nadenken over dingen. Vragen stellen aan mijzelf, opdrachten doen. Eerst dacht ik; “wat is dit vreemd”, maar daarna heb ik dingen over mijzelf ontdekt , waar ik zelf nooit achter zou zijn gekomen zonder de hulp van Monique.

Monique heeft naar mijn verhaal geluisterd, maar echt geluisterd, hoe het hoort. En zo moet het zijn. Ze gaf mij een fijn gevoel, zodat ik mijzelf kon zijn en eerlijk tegen haar en mijzelf kon zijn. Gedachten en uitspraken waar ik mij al die jaren diep over heb geschaamd heb ik eindelijk durven en kunnen uitspreken. Ik heb daar een plek aan kunnen geven en me daarin lichter kunnen voelen.

Ik kan nu dingen duidelijk zien en goed met mijn verlies en verdriet omgaan. Het voelt goed, ik leef weer, ik voel mij weer compleet.
Daardoor werk ik nu ook dagelijks met zieke kinderen en hun ouders om ze te helpen, wat ik zeker niet had kunnen doen zonder hulp van Monique.

Bedankt…………

De vanuit het Italiaans vertaalde tekst:
Onderaan is de originele tekst

Bij deze wil ik vertellen over de ervaring die ik, dankzij de therapie van Monique Nouwen heb beleefd en die ik geweldig en wonderbaarlijke vind, ook om mensen te kunnen helpen zoals ik, die zwarte wanhoop hebben gevoeld.

Ik ben een 61-jarige Italiaanse vrouw, gescheiden met twee grote dochters. Ik werk naar grote tevredenheid als advocaat in Florence. Ik heb een mooie praktijk en ben een autonome en onafhankelijke vrouw. Sedert negen jaren had ik een relatie met een man, ook een advocaat, met twee volwassen kinderen en een eerder huwelijk achter zich. De relatie ontstond met veel enthousiasme en leek vervullend op elk vlak. De afspraken tussen ons waren heel duidelijk en hielden in dat we op elkaar konden vertrouwen en binnen de relatie niet ontrouw zouden zijn. Als een van beide een probleem had of van mening zou veranderen, zouden we dat duidelijk en transparant naar elkaar communiceren. Dit hebben we door de jaren heen iedere keer naar elkaar opnieuw bevestigd, vooral op grond van wat ik in een eerdere relatie had meegemaakt.
Hij heeft me altijd gevraagd om hem te vertrouwen, hem te geloven en gezegd dat hij zich nooit zou gedragen als mijn eerdere partner etc.
Op een nacht ontdekte ik onverwacht dat hij met een andere vrouw was geweest, terwijl ik geen enkele signaal van welke aard ook had waargenomen, we hadden net samen een mooie vakantie aan zee doorgebracht. Het was als een enorme klap bij heldere hemel, als een messteek. Na drie dagen kwam hij met het verhaal dat uit hetgeen gebeurd was bleek, dat onze relatie in een crisis was en dat ik een heleboel dingen fout had gedaan. Dus was het allemaal mijn schuld. Hij gooide me in het gezicht dat hij niet meer verliefd op me was en ook niet langer van mij hield. Het was schok op schok.

Ik wens niemand de kloof te ervaren waar ik mijzelf in bevond. Mijn reactie was ongelooflijk sterk.
Ik kreeg paniekaanvallen, kon niet meer eten en in drie dagen tijd ben ik 5 kilo afgevallen. Ik voelde vanbinnen een continu beven. Ik kon niet slapen en kon me niet concentreren op mijn werk, alleen maar denkende aan hem en wat hij had gedaan. Hoe was het mogelijk dat onze droom van een gezamenlijk levens-project op deze wijze stuk ging. We vertelden altijd dat we samen oud zouden worden..
Dagenlang heb ik gebogen rondgelopen, een gebroken vrouw. Ik ben ook beschaamd om het uit te spreken, maar ik had terugkerende suïcidale gedachten. Ik had geen energie meer, ik, die altijd een bijzonder actief leven heeft gehad, zoals een typische Italiaanse vrouw dat heeft. 40 dagen lang heb ik geen boodschappen gedaan, niet gekookt en niet schoongemaakt. Ik sleepte mij naar mijn werk, maar raakte vaak spullen kwijt, ik vergat dingen, dus was ik ook vreselijk bang om fouten te maken in mijn werk, met ernstige gevolgen. Ik ben altijd een vrouw geweest die wakker werd met een gelukkig gevoel en een glimlach, iemand met veel levenslust die ook de kleine dingen kan waarderen. Plotseling, was het alsof ik iemand anders was. Ik zag alleen nog duisternis, wanhoop, ik dacht dat mijn leven voorbij was en dat ik er niet uit kon komen. Dag en nacht obsessieve gedachten over hem, zonder controle over mijn gedachten te hebben.
Eerlijk gezegd vind ik mijzelf geen dom persoon, en toch was de reactie zo sterk en pijnlijk dat ik mij verscheurd voelde. Zaterdagen en zondagen waren een drama, ik had niet eens de afleiding van het werk, hoe zwaar me dat ook viel, dus lag ik de hele dag in bed of wandelde rond in huis, gebogen, onderdrukt, met het gevoel dat ik zelfs niet kon ademen.

Met de hulp van een lieve vriendin, was ik in staat een reis naar Nederland te regelen om naar Monique te gaan. Alleen zou ik daar niet toe in staat zijn geweest. Ik ben vertrokken en in het vliegtuig begon ik te huilen. Dat bleef ik de hele dag doen, ik kon niet stoppen, ik leek een kapotte waterkraan.

De volgende ochtend is Monique begonnen met therapie. Het was pijnlijk en moeilijk, maar het resultaat was geweldig. Ik weet niet, het is alsof mijn hersenen werkelijk zijn ge-reset. Onmiddellijk na de eerste sessie voelde ik me ongelooflijk goed, licht, positie en boven alles vrij van obsessieve gedachten over hem. Ik ben weer de vrouw  die ik daarvoor was, positief, zeker, ik huilde niet meer en voelde geen beven meer in mijn lijf. Ik voelde geen angst meer en zag dingen vanuit een ander perspectief. Voor mij was het een enorme succes en voor mij zou die ene sessie goed genoeg zijn geweest. De volgende ochtend  was er echter nog een tweede sessie. Deze was minder moeilijk, maar zeer diep en vruchtbaar met een bijzonder goed resultaat. Helaas had ik geen tijd meer en moest ik terug, anders had ik nog willen blijven om verder door te gaan met andere stukken.

Ik kwam thuis en mijn leven na 40 dagen hel was veranderd. Vanochtend vertelde men mij: “je hebt een ander licht in je ogen, je bent niet zoals de afgelopen dagen”. Dat klopt, ik voel het, mijn ogen zijn niet meer vertroebeld en zonder uitdrukking. Mijn leven heb ik weer in eigen handen genomen en ik  loop over van energie. ik ben weer normaal, ik was bijna vergeten hoe het was om je normaal te voelen. Het genoegen van het voelen van je eigen kracht en zekerheid en alles vanuit een vernieuwd perspectief te bezien. Geen wanhoop meer te voelen en de shock te begrijpen en te hebben verwerkt, die, zoals Monique dat aangeeft, waarschijnlijk een her-traumatisering is van een eerder trauma veel verder terug in mijn leven. Monique heeft iets wonderbaarlijks gedaan, het is alsof ik mijn leven terug heb gekregen. Ik zal nooit genoeg woorden hebben om haar te bedanken.

Bedankt Monique, je bent geweldig!

Originele Italiaanse tekst:

Con la presente vorrei raccontare l’esperienza da me vissuta, grazie alla terapia di Monique Nouwen, che trovo fantastica e miracolosa, anche per rivolgere un aiuto a chi come me ha vissuto la disperazione più nera.

Sono una donna italiana di 61 anni, divorziata e con due figlie grandi. Svolgo la professione di avvocato a Firenze con soddisfazione, ho un mio bellissimo studio e sono una donna autonoma e indipendente. Da nove anni avevo una relazione con un uomo, anche lui avvocato, con alle spalle un precedente matrimonio e due figli grandi. L’unione è nata con grandissimo entusiasmo e sembrava appagante sotto tutti profili. I patti tra noi molto chiari erano quelli di non tradirci mai e che se uno dei due avesse avuto un problema o un ripensamento, avremmo dovuto dircelo subito con chiarezza e trasparenza. Ciò sempre ribadito negli anni, anche in virtù di quello che avevo passato in una precedente relazione. Mi ha sempre chiesto di credergli, che lui non si sarebbe mai comportato come l’altro etc. Improvvisamente, un giorno di notte ho scoperto il tradimento con un altra donna. Non avevo percepito segnali di alcun genere, dato che avevamo appena finito di trascorrere delle belle vacanze al mare. E’ stato un fulmine a ciel sereno, una pugnalata. Dopo tre giorni ci siamo rivisti ed ha costruito una versione che quell’episodio dimostrava che il nostro rapporto era crisi e che io avevo sbagliato un sacco di cose. Quindi la colpa era tutta mia. Mi ha scaraventato in faccia che non mi amava più e che non era più innamorato di me. E’ stato uno shock sullo shock.

Non auguro a nessuno il baratro in cui mi sono trovata. La mia reazione è stata davvero incredibilmente forte. ho iniziato ad avere attacchi di panico, ho smesso di mangiare e in tre giorni sono dimagrita 5 chili. Avevo sempre un tremito interno. Non riuscivo a dormire, non riuscivo a concentrarmi sul lavoro avendo il pensiero fisso su di lui, su ciò che aveva fatto. Come fosse possibile l’infrangersi di un sogno, di un progetto di vita, visto che avremmo dovuto invecchiare insieme,come sempre ci eravamo detti.
Ho passato giornate piegata su me stessa, una donna spezzata, mi vergogno anche a dirlo, con pensieri suicidi molto ricorrenti. Ero priva di energia, io che ho sempre avuto una vita frenetica, che sono una tipica italiana. Per 40 giorni non ho fatto neanche la spesa, non ho cucinato, non ho pulito la casa. Mi sono solo trascinata a lavorare, ma spesso perdevo la roba, mi dimenticavo delle cose, per cui ero anche terrorizzata di commettere errori nel mio lavoro, con gravissime conseguenze.
Io, che sono una donna che mi sono sempre alzata la mattina felice e sorridente, che ho tanta voglia di vivere che apprezzo anche le piccole cose e la mia vita. Improvvisamente, era come se fossi un’altra, vedevo solo buio, disperazione, pensavo che la mia vita fosse finita e che non ce l’avrei fatta ad uscirne. L’ossessione dei pensieri costanti su di lui, di giorno di notte, non riuscivo a controllare la mia mente. Non mi ritengo una stupida francamente, eppure la reazione è stata talmente forte e dolorosa da sentirmi squarciata. Il sabato e la domenica erano poi un dramma, non avevo neanche la distrazione, seppur faticosa, del mio lavoro, quindi passavo tutto il giorno a letto o a camminare per casa, piegata in due, con l’oppressione, con la sensazione di non farcela neanche a respirare.

Con l’aiuto di una cara amica sono riuscita a programmare un viaggio in Olanda per andare da Monique, da sola non ce l’avrei fatta. Sono partita ed ho iniziato a piangere sull’aereo ed ho continuato tutto il giorno, non riuscivo a smettere, come se fossi un rubinetto rotto.

La mattina dopo Monique mi ha fatto la sua terapia, è stato doloroso e difficile, ma il risultato è stato subito sorprendente. Non so, è come se davvero il mio cervello fosse stato resettato. Subito dopo la prima seduta, mi sono sentita incredibilmente bene, leggera, positiva e, soprattutto, libera dai pensieri ossessivi di lui. Sono tornata ad essere la donna di prima, positiva, mi sono sentita sicura, niente più pianto, niente più tremiti, niente più angosce, ho visto le cose da un’altra prospettiva. Per me è stato un successo enorme e mi sarebbe anche bastato così. La mattina dopo però abbiamo fatto un’altra seduta, meno difficile, ma molto densa e proficua, ho raggiunto un ottimo risultato. Purtroppo, non avevo più tempo, perché altrimenti avrei continuato, magari per altre volte.

Sono tornata a casa e la mia vita dopo 40 giorni infernali è cambiata. Stamani mi hanno detto: “ hai un’altra luce negli occhi, non sei più come i giorni passati”. Ed è vero, lo sento, i miei occhi non sono più appannati e privi di espressione, ho ripreso in mano la mia vita, sprizzo energia da tutte le parti, sono normale, io che avevo quasi dimenticato come fosse la normalità. Il piacere di sentire forza e sicurezza, di vedere tutto con un’altra ottica, di non provare più disperazione, ma di aver capito, elaborato lo shock, che probabilmente, come dice Monique, veniva da un altro shock molto più lontano nella mia vita. Monique è riuscita a fare un miracolo per me, è come mi avesse ridato la vita. Non avrò mai parole sufficienti per ringraziarla.

Grazie Monique, sei un mito!

A.

Ik wil je hartelijk danken voor de begeleiding die je me hebt gegeven. Ik heb inzichten opgedaan die heel waardevol zijn en heb een doel voor de langere termijn waar ik aan kan werken. Door jou ben ik meer in gaan zien dat voelen minstens zo belangrijk is als denken en door onze sessies is dat heel concreet geworden voor me. En op jouw advies zit ik inmiddels al een paar weken op yoga, wat een heerlijkheid!
Groet, B

Relatie therapie

In januari 2012 begon er een zwarte periode in mijn leven en in het leven van mijn gezin.

Onze zoon Teun maakte de keuze op de leeftijd van 21 jaar om uit het leven te stappen, weg van dit aardse leven. Teun met altijd een lach op zijn gezicht, een sportieve, vrolijke en spontane jongeman met veel vrienden.
Voor ons zo onverwachts en wij bleven achter vol onbegrip en met vragen: Waarom, waarom?

Verdriet en schuldgevoel gaat je leven beheersen. Iedere dag is een dag van overleven. Een rugzak vol verdriet, zo zwaar om te dragen.
Familie en vrienden helpen je om die rugzak van verdriet te dragen, maar steeds val je weer achterover. Dan raak je zelf in een diep zwart gat.
Je legt een weg af langs psychologen, lotgenotengroep etc., maar het lukt niet om uit het zwarte gat te klimmen, je zakt steeds verder weg.

Via een “wonderlijke route” kreeg ik het adres van Monique. Na enige tijd nam ik contact op en maakte een afspraak. Enigszins sceptisch reed ik er naar toe, met de vraag: Wie kan mij in deze uitzichtloze situatie nog helpen? En zowaar ik heb het antwoord gevonden: Monique!

Het was een lang, intensief en pijnlijk proces, door Monique met kennis en kunde begeleid. Met haar warme stem en karakter, haar manier van werken, inventief en geduldig, heeft zij mij de kracht en het vertrouwen gegeven dat het ging lukken.
Mijn leven komt weer in beweging. Zoals het was zal het nooit meer zijn, maar ik kan weer lachen en genieten van kleine alledaagse dingen. De eerste stappen op weg om de verbinding naar mijn directe omgeving te herstellen. Zonder de hulp van Monique was me dit nooit gelukt!

LvdH

Toen ik bij Monique in therapie kwam liep ik al jarenlang tegen een aantal blokkades aan, waardoor ik helemaal vast liep. Eerder ben ik ook via de GGZ begeleid, wat aanvankelijk goed leek te gaan. Door onvoldoende begeleiding en steeds wisselende psychologen (buiten mijn beslissing om) verliep dat niet goed. Ik ben in een terugval geraakt en heb het vertrouwen in de GGZ verloren. Met de begeleiding van Monique heb ik weer het vertrouwen herwonnen in therapie en voel mij geaccepteerd, ondersteund en begrepen. Inmiddels na 7 sessies zijn er voor mij behoorlijke en grote veranderingen gekomen.
De band met mijn zoon is sterk verbeterd. Ik ben begripvoller, meelevender en geduldiger naar mijn zoon. Dáárvoor stonden we loodrecht tegenover elkaar met continue conflicten.
persoonlijk is er voor mij ook veel veranderd. Ik heb een persoonlijke groei ervaren, waarbij ik dichter bij mijn gevoelens ben gekomen. Ik heb inzichten gekregen in het steeds terugvallen in dezelfde situaties. Ik ben minder vlak en geniet meer van de dingen en ik heb meer zelfvertrouwen. Ik slaap weer goed, voel me niet meer moe, heb minder last van hoofdpijn en word tegenwoordig vóór de wekker wakker. Ook mijn werk loopt beter.
Door deze geweldige ervaring merk ik dat ik beter in het leven sta met de hulp die ik heb gekregen en zo wil en ga ik ook de positieve lijn voortzetten.

P vd R

Mijn man en ik konden niet meer door een deur, we kwamen er samen niet meer uit en hadden veel ruzies. We dachten dat scheiden nog de enige optie was. Uiteindelijk had dat ook zijn weerslag op onze kinderen. Tijdens een oudergesprek op school kwam naar voren hoeveel last ze ondervonden van onze ruzies. Dat was de reden dat we hulp zijn gaan zoeken en bij Monique terecht kwamen. Mijn man zag dat aanvankelijk niet zo zitten, maar wilde wel meewerken. Monique heeft ons allebei het gevoel gegeven dat we gehoord en begrepen werden. Ze respecteerde ieders visie en heeft ons begeleid in meer begrip voor elkaar en vooral in het luisteren naar hetgeen achter onze woorden en gedrag zit. Dat maakte een groot verschil. Wij hebben meer vertrouwen in elkaar en zijn gestopt met vechten. Soms borrelt er nog wat, maar we kunnen er nu beter mee omgaan. Monique deed dit met evenveel aandacht en begrip voor allebei… er waren tranen, maar we hebben ook gelachen en dat laatste maakte alles luchtiger dan we hadden verwacht. Wij bevelen haar heel graag aan bij problemen in relatie en huwelijk.

W.M. en G.O.

Ervaringen met familie opstellingen en andere systemische opstellingen

Bij Monique heb ik familieopstellingen gedaan. Het was voor mij een leerzaam en liefdevol gebeuren. Ik voelde me veilig en begrepen.
Het was fijn dat we snel tot de kern van de zaak kwamen. Dat gaf mij gevoelens van opluchting, blijdschap en herkenbaarheid.
Ik zou Monique van harte aanbevelen bij alle mensen die worstelen met familieproblematiek.

Hartelijk dank en veel liefs van G.V.

De systemische avond vond ik heel geslaagd. Ik vind dat jullie een goede sfeer wisten te creëren en elkaar goed aanvullen. De oefeningen vond ik een goede manier om ieder voor te bereiden op het systemische werk en te laten ervaren dat je meer waarneemt dat wat je alleen ziet en hoort. Bijzonder vond ik ook hoe in korte tijd met weinig mensen mijn “vraag” werd neergezet in de opstelling en de bijzondere en diepgaande informatie/inzicht die daarbij naar voren kwam.

Ik heb zeer gewaardeerd dat je mij volgende dag opbelde om na te vragen hoe het met me ging en om nog even het een en ander na te bespreken.

Het is verrassend om te merken hoe snel zo’n opstelling doorwerkt. Mijn “vraag” ging over het contact met mijn moeder die buiten Nederland woont. Ik voelde me afgesloten omdat het me niet lukte telefonisch letterlijk en figuurlijk contact te hebben. De eerste volgende twee keer dat ik belde heb ik eindelijk een gesprek met haar kunnen voeren. En ook de volgende keren heb ik over het algemeen goed contact kunnen hebben. Een grote verbetering!

Kortom ik vond het een leerzame en verrijkende ervaring dankzij jullie professionele begeleiding.

Ik wens jullie veel succes met het systemisch werk.

Lieve groet,
D.

Een compliment voor jou voor deze avond. De rust en aandacht kwam bij mij heel plezierig over.
Je komt toch uit een andere wereld en voordat de match er is moet je even afkicken. dat deed je heel goed door met die ontspanningsoefeningen te beginnen. Is natuurlijk een must anders gaat het niet lukken. Maar de manier waarop , Uitstekend!!

Absoluut, je bent er voor geknipt. En zeker met de familie, bedrijf en andere opstellingen zullen en kunnen dingen heel helder worden. geen twijfel daarover.

I.

Ik vond het een heel bijzondere avond. Wist echt niet wat mij te wachten stond. We waren maar met een klein groepje maar toch werkte dat ook. Tijdens de (blinde) opstelling deed iedereen mee. Ik was verbaasd dat we allemaal zo natuurlijk onze representanten plek innamen en dat er vrij wat emoties los kwamen.
Ik denk wel dat als je dit vaker doet als representant, het je steeds makkelijker afgaat om de energie van iemand anders over te nemen.
Monique, ik vond je veel rust en zelfverzekerdheid uitstralen. Beide dank voor de inspirerende avond!

Groetjes,
M.

Bij deze wil ik je laten weten dat ik het woensdagavond een fijne avond vond.
De uitleg en de oefeningen van te voren, had ik nog niet eerder meegemaakt. Dat was goed om eens te ervaren.

De opstelling vond ik heel bijzonder, omdat ik mocht ervaren hoe de gevoelens van een moeder kunnen zijn t.o.v. haar overleden kind en hoe dit jaren later nog zo’n impact heeft op haar Zijn. Wat dit ook voor emoties kunnen geven naar de kinderen die nog in leven zijn.

Door deze ervaring kan ik nu beter doorvoelen hoe het voor mijn moeder geweest is en ook voor de mensen om mij heen die een kindje hebben moeten afstaan.
Weten deed ik dat al, maar voelen gaat toch een stuk dieper.

Een ervaring rijker, wat mij ook een diepere verbinding geeft met anderen die dit hebben moeten doorstaan. Ik hoop dat X. duidelijkheid heeft gekregen m.b.t. haar relatie met haar moeder.

Dank je wel voor deze leerzame ervaring!

Groetjes, R.

Ik vond de begeleiding erg fijn, maar kan het moeilijk omschrijven, aangezien het iets is wat ik voel. Ik heb geleerd beter een situatie van meer kanten te bekijken en de beste oplossing er voor te zoeken. Waardoor ik niet met een naar gevoel blijf zitten. Ook heb ik nu dingen uit het verleden af kunnen sluiten, hierdoor heb ik weer veel meer energie en kan ik mijn tijd in de dingen stoppen die ik echt leuk vind.

Groetjes, S.

Ha Monique,

eindelijk heb ik er even tijd voor gemaakt. Diezelfde avond heb ik, toen ik thuis kwam, mijn ervaring opgeschreven. Gelukkig maar want nu kon ik mijn aanvullingen erbij schrijven.
In ieder geval heb ik inzichten gekregen en er vrede mee. Meer als een soort bevestiging. Nu mag ik eindelijk de boel loslaten, pfff…wat een gesjouw toch met andermans gedoe… …

Ik vond het verrassend te zien dat het met zo’n kleine groep in deze ruimte ging gebeuren. Het voelde heel veilig, Peter ken ik al langer en is veilig en vertrouwd voor mij en van jou, Monique, had ik gelijk een heel goed gevoel. Zoals een zus zou moeten zijn.

Ik vond het spannend en tegelijk verwachtingsvol. Ik heb me vaak in de steek gelaten en gekwetst en afgewezen gevoeld door mijn familie. Zo eenzaam, diep diep ver weggestopt.
Het zou fijn zijn om hier wat duidelijkheid in te krijgen, want de dingen zijn nooit zo zwart/wit…

Mijn verslag van de familie-opstelling is wegens privacybescherming weggelaten, het einde luidt:
…..
uiteindelijk nam ik de plaats in van mijn representant, ging op mijn knieën en keek oma aan  (van een afstand {de scheidslijn tussen leven en dood} en zei tegen haar:  “Ik leef mijn leven en jij mag door mij leven…..maar ik erken dat jij dood bent.”

Dit is belangrijk! Dit maakt mij vrij. Ik ben niet schuldig aan de dood van oma of het onvermogen van mijn moeder om liefde te geven en te ontvangen. Ik hoef het niet op te lossen.

Deze avond heeft mij een groeiend inzicht gegeven en een besef van mijn eigen pure autonomie.

Ik Ben.
Ik Ben is vrij.
Mijn Ik-Ben is Liefde.
(dit elfje komt spontaan in mij op!)

Dag lieve Monique, je bent een mooi mens.
Liefdevolle lente groet,
M. vd V.

Ervaringen van bedrijven

Het liep niet zoals we wilden en we begrepen niet helemaal waar dat precies aan lag. Wij wisten niet hoe dit aan te pakken, maar de juiste begeleiding is snel effectief geweest. Een hele andere ervaring op de werkvloer. De communicatie is hervat en het loopt zakelijk als een trein. Geen idee dat dit zo’n effect kon hebben. Je bent een TOP coach!!
Management BHV Partners